REJSEN

Af Cecilie Husted den 01/03-2019

VELKOMMEN TIL BY HUSTED!

Jeg vil med et kæmpe smil på læben byde jer alle velkommen til byhusted.dk. Hold da op en fantastisk rejse det har været for at nå hertil og det er fuldstændig surrealistisk at stå i dag og se hvad hele rejsen har ført til.

Det hele startede tilbage i sommers hvor min nuværende partner og jeg havde et brændende ønske om at blive selvstændige. Idéen om at starte et tøjfirma kom hurtigt til os. Jeg har altid haft en stor interesse for mode og styling og Ali er mega sej med alt hvad angår webshop, online markedsføring mv. så hvorfor ikke starte vores eget tøjmærke og sælge det på nettet? Det var præcis hvad vi gik i gang med og arbejde ekstrem hårdt på at få det til at lykkedes.

Vi arbejdede i mange måneder på vores designs og snakkede frem og tilbage med utallige producenter rundt i verden – det skal lige siges at det er noget af en jungle. Når man igennem internettet bevæger sig ud i verden for at finde en tøjproducent, man kan stole på uden nogensinde at have set eller snakket med personen i virkeligheden er om noget mindst lige så svært som at designe en tøjkollektion selv. Det var et ekstremt stort arbejde Ali og jeg var gået i gang med uden at have et specielt kendskab til branchen vi bevægede os ind i. Efter ca. 5 måneders jagt efter den rigtige producent, havde vi efterhånden opbygget et forholdsvis stort netværk af producenter rundt i verden, som selvfølgelig alle var klar til at få os som kunder. Helt enkelt tog vi udelukkelsesmetoden. Vi var begge ret enige om at Asien var både kulturmæssigt og geografisk for langt væk fra os. Vi besluttede os derfor for at rejse til Tyrkiet.

Tyrkiet var en meget stor og lærerig oplevelse. Vi mødte et rigtig sødt producentteam, som var hjælpende, søde og imødekommende. Dette var starten på et rigtig godt samarbejde. Dog var Tyrkiet følelsesmæssigt noget af en rutchebanetur for os begge. Vi fik lavet prototyper af vores designs, hvilket var mega fedt at se noget man selv havde tegnet i virkelig format. Mange af prototyperne var rigtig langt fra hvad jeg selv havde forestillet mig oppe i mit hoved og kort tid efter hjemkomsten fra Tyrkiet, fandt vi begge hurtigt ud af at der var ekstremt langt i mål med vores designs og hvordan skulle vi egentlig komme videre når det bare var Ali og jeg? Jeg oplevede, at det var rigtig svært, da vi kom hjem til Danmark at forklare dem i Tyrkiet hvad der skulle rettes på prototyperne og hvordan. Kommunikation er ekstrem svært når det hele pludselig skal foregå over mail og telefon. Tror man skal have stået i situationen selv for at kunne sætte sig ind i hvor ekstremt mange ting man skal tage stilling til, koordinere og kontrollere.

   

Vi følte i hvert fald at det var alt for meget til at vi kunne håndtere det, optimere processen og få et ordentligt slutresultat. Vi havde en deadline vi skulle overholde, så vi kunne nå at få kollektionen hjem inden vores åbning af webshoppen. Tyrkerne tog vores deadline noget mere afslappet end os selv og det var vildt frustrerende ikke at have nogen kontrol over den del af processen. Vi blev derfor nødt til at tænke ud af boksen og finde ud af hvad vi så kunne gøre for at få vores webshop klar. Vi fik hurtigt idéen om, at hvad nu hvis vi indkøbte tøj som allerede var produceret og solgte det på vores webshop. Selvfølgelig – Bestseller! Vi kontaktede Bestseller og fik aftalt et rigtig spændende møde med to søde sælgere fra Noisy May og YAS. Begge mærker har nogle super fede styles, som jeg glæder mig til at præsentere for jer!

      

Nu begynder endnu en ny rejse for os med By Husted. Vi har så mange spændende ting liggende klar til fremtiden.

Jeg håber at i har lyst til at følge med!

Kys,

Cecilie